dijous, 9 de febrer del 2012

SEMPER 2012: LA CUINA DEL POEMA
Quan l'any passat vam engegar el Seminari Estable de Matèries Poètiques en Evolució i Recerca, preteníem que fóra un lloc de trobada per a poetes. No un lloc públic, com poden ser la llibreria o l'escenari, que serien les taules on se serveix l'àpat poètic, sinó un lloc privat, més íntim, on el poeta s'explicara davant d'altres companys d'ofici i d'aprenents. Aquest any volem anar més enllà, superar el llindar de la conversa, de la confidència, i entrar en matèria, passar de la tertúlia posterior a l'àpat, al moment anterior alconsum, a l'instant concret de l'elaboració del plat.
Per això, aquest any torna SEMPER per ficar el nas en el rebost dels artistes. L’objectiu d’aquesta edició és que tres poetes ens demostren com es fa un poema mentre el fan, i que nosaltres en siguem els marmitons, afegint sal en aquest o aquell vers, pelant l'adjectiu escaient, remenant aquella estrofa o anant a buscar aquell ingredient en un diccionari.
Seguint l’esperit de recerca amb què va néixer SEMPER, aquest any fem un pas més i el convertim en un veritable taller de cuina poètica en el qual guiats per tres xefs d’excepció, aprendrem a emulsionar metàfores i esferificar anàfores.
Les xefs d’aquesta edició seran tres grans poetes: Anna Aguilar-Amat, Teresa Pascual i Margarita Ballester.
SEMPER 2012 es desenvoluparà durant quatre setmanes, entre finals d'abril i principis de maig, paral·lelament a València (Aula de poesia de la UV i Ca Revolta) i Barcelona (Horiginal).

Molt aviat us facilitarem la informació sobre la manera d’inscriure’s i les dates i horaris concrets.

4 comentaris:

  1. Doncs fantàstica notícia! Després de la primera edició, en tinc moltes ganes de sofregir i estofar paraules. Estaré atent a les flaires d'aquesta cuina que promet.

    ResponElimina
  2. El resultat, com l'anterior SEMPER, serà "bocatto di cardinale"!! Segur!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Aquest és l'esperit! Gràcies Oreto i Joan!

    ResponElimina