divendres, 1 de juliol del 2011

SEMPER CA REVOLTA

Ahir vam celebrar la darrera sessió del SEMPER amb Josep Lluís Aguiló al Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València i a Ca Revolta. Ja us en farem la crònica del que va passar que va ser molt i bo, però ara cal que expressem amb caràcter urgent el cabreig amb què va acabar aquesta primera edició del SEMPER. 
Mentre estàvem acabant el taller ens va arribar la notícia del nou intent de tancament de Ca Revolta. Des de SEMPER volem donar tot el nostre suport a una de les parts constitutives i essencials de nosaltres mateixos, perquè Ca Revolta és la casa de SEMPER a València i és la casa de molta més gent que lluita i treballa des de fa molts anys per fer la nostra ciutat una mica més habitable. Us enganxem el text que s'ha publicat al web de Revolta on s'explica amb tot detall la naturalesa d'aquesta atac mesquí i intolerable:


DE NOU INTENTEN TANCAR CA REVOLTA

Ahir, dimecres 29 de juny, la policia ens entregà la resolució de la denúncia que la mateixa policia presentà uns dies després de la manifestació contra la corrupció. Aquesta resolució és una ordre de tancament i ens dóna 10 dies per a què fem al·legacions.

Segons la notificació els motius per a iniciar el procés de tancament són que: «Se observa establecimiento abierto al público, con alrededor de 10-12 personas en el interior escuchando música y bebiendo... Dispone además de ambientación musical, equipo de música eurorack, con mesa mezcladora...». La interpretació interessada que fa l'Ajuntament de la llei i de la llicència obvia que Ca Revolta és un centre sociocultural i no una empresa; i des d”aquesta premissa l'Ajuntament continua amb la seua persecució.

Han tractat d'ofegar-nos amb multes, retallant les nostres possibilitats d'autofinançament en reduir l'horari d'obertura, ens han deixat sense permís d'activitats artístiques i musicals i ara ens volen tancar, al·legant que hi havia música ambiental al bar.a

El que realment li molesta a l'Ajuntament és que som un espai de llibertat i de crítica, independent de les institucions, un referent de múltiples projectes, de diversitat i pluralitat. Aquest nou atac de l'Ajuntament és un atac contra la llibertat d'expressió, contra la cultura no institucional, contra els drets mínims de convivència democràtica.

L'anterior amenaça de tancament aconseguírem aturar-la gràcies a la solidaritat de molta gent, aquesta vegada esperem que ocorrerà el mateix. Perquè Ca Revolta continue oberta necessitem del teu suport, fent-te “Amiga” de la Casa si encara no ho eres, acudint als actes que es convoquen, manifestant el teu rebuig a aquest nou intent de tancament en la forma que pugues i consideres.

Moltes gràcies, per endavant, pel teu suport i col·laboració amb Ca Revolta.

Podeu seguir els esdeveniments al hashtag de Twitter #ambcarevolta 

3 comentaris:

  1. Deporteu-los a Salamanca, o embarqueu-los en un tren ja!

    ResponElimina
  2. Tota la força per Ca Revolta. L'Horiginal de Barcelona, l'altra seu del SEMPER, també ha patit alguna hostilitat burocràtica.
    Per sort, com va dir en Ricardo Menéndez Salmón, "Un gran llibre és sempre una mala notícia per al poder".

    ResponElimina